СУМСЬКА
ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВА ПАЛАТА






В этом разделе:



КАФЕ-ПІЦЕРІЯ «ПОРТОФІНО» ЗАПРОШУЄ
КАФЕ-ПІЦЕРІЯ «ПОРТОФІНО» ЗАПРОШУЄ 15.09.2017

Кафе-піцерія «Портофіно» – це світло, простір, сонячний та легкий інтер’єр. Саме таке враження залишається, коли вперше заходиш до закладу. Його прикрашають свіжі півонії та іриси, що роблять атмосферу в ньому такою затишною. Сідаєш за столик – і розумієш, що тут є безліч «фішок», яких немає в інших сумських кафе чи ресторанах… Особливе меню, що двічі на рік пропонує відвідувачам цікаві новинки, а також унікальна молекулярна кухня… Розкішне оформлення страв, ретельно підібраний посуд, ввічливий персонал. Одним словом, «Портофіно» пропонує те, чого більше не знайти у Сумах.

Цього року до закладу завітало телевізійне шоу «Ревізор» та його ведучий, відомий ресторатор Микола ТИЩЕНКО, ділиться засновник закладу Микола АЛІФАНОВ. Ревізора дивували молекулярною кухнею і безліччю інших секретів від шеф-кухаря. Іспит витримали з честю – і на дверях «Портофіно» з’явилася табличка з білосніжною рукавичкою та написом: «Ревізор рекомендує».

«Найбільшою популярністю у нас користується піца «Портофіно». Доволі часто замовляють м’ясо по-французьки, медальйони, стейки, реберця, різні види риби – з овочами, під оригінальними соусами», – розповідає керівник закладу Тетяна АЛІФАНОВА.

Меню в кафе постійно оновлюється. «Портофіно» – перший і єдиний заклад у Сумах, що пропонує страви молекулярної кухні. Це ті ж страви, що і у класичній кулінарії, той самий набір продуктів, але приготовані вони на спеціальному обладнанні, з використанням нетрадиційних технологій і відрізняються вишуканою подачею.

«Молекулярна кухня – це насолода не стільки для шлунку, скільки для душі. Це новий метод приготування їжі, коли зберігаються усі корисні властивості продуктів та посилюються їхні смакові якості. Ці страви покликані не втамувати голод, а принести людині естетичне задоволення, насолоду від багатства смаку та аромату», – розповідає Тетяна Аліфанова.

Одна з технологій молекулярної кухні, якою користуються в «Портофіно», – «Су Від» (французькою – «Sous Vide»). Полягає вона у приготуванні вакуумованих продуктів при низьких температурах. Продукти поміщають у спеціальні пакети, викачують із них повітря, а потім готують у воді, температура якої не перевищує 70 градусів. Звичайно ж, усе це робиться за допомогою спеціального обладнання. Таким чином, їжа зберігає смак та аромат, продукти залишаються соковитими.

Кафе «Портофіно» пропонує спробувати телятину в Sous Vide, а також курку з апельсином у медовій глазурі в Sous Vide.

У молекулярній кухні також використовується рідкий азот, здебільшого, для приготування десертів – безе, морозива, меренги, зефіру а також надлегкого замороженого мусу, який кухарі часто називають «ідеальним морозивом». У «Портофіно» пропонують свій вишуканий десерт молекулярної кухні з романтичною назвою «Вище хмар».

Серед інших цікавинок – страви у вигляді пінки (виявляється, знаючи кілька секретів, на пінку можна перетворити будь-які продукти – навіть м’ясо чи горіхи). Крім того, неабиякою популярністю в молекулярній кухні користуються страви, що мають вигляд желеподібних сфер чи дрібних кульок.

Від одних лише назв страв, приготованих за технологіями молекулярної кухні в «Портофіно», можна «проковтнути язика»: паштет в абрикосовій оболонці, террін з качки з яблуками конфі, канелоні з мусом форелі, гравлакс форелі з вершково-часниковим морозивом, медова ікра на апельсиновому сабайоні.

До унікальних продуктів, які потрібні для приготування страв молекулярної кухні, належать, так звані, текстури. Саме вони дозволяють перетворити будь-який продукт на гель чи желе, приготувати прозорі спагеті, медову ікру чи ніжну пінку навіть із найтвердіших продуктів. Текстури, говорить Тетяна Аліфанова, доводиться замовляти у Києві, а відповідне обладнання – в Іспанії.

Цього року кафе святкуватиме 5-річний ювілей. Тож його колектив обіцяє порадувати своїх відвідувачів численними сюрпризами.

Кафе «Портофіно» працює щодня, без вихідних, з 10:00 до 23:00, за адресою: вулиця Реміснича, 35/2, м. Суми. Ласкаво просимо!

Детальніше читайте в журналі «Ділові новини», №3 за 2017 р.

   
   


Возврат к списку


Материалы по теме:

.
© Сумская торгово-промышленная палата
e-mail: chamber@cci.sumy.ua,   2006 - 2016 гг
Разработка сайта - Мэджик А