О’BEREG – це сироварня у Сумах і водночас учбовий центр, який допомагає українським фермерам обрати оптимальний комплект обладнання для переробки молока і навчає азам сироваріння. Ще одна складова бізнесу власника ТМ О’BEREG Володимира Опришка – компанія «БЛИЦ», що виробляє таке обладнання і будує сироварні «під ключ». «Починали ми з виробництва охолоджувачів молока, – розповідає Володимир Опришко. – А три роки тому почали будувати міні цехи з його переробки. Все – від розробки проекту до монтажу обладнання – робимо самі. Самі ж навчаємо технологів, які працюють на нашому обладнанні. Замовник отримує також пакет дозвільних документів, які готують юристи нашого партнера – Сумського Національного Аграрного Університету». На сьогодні компанією «БЛИЦ» розроблено і впроваджено 15 проектів сироварень і сироробних цехів потужністю від 500 до 5000 літрів молока на добу у Харківській, Київській, Чернігівській, Черкаській, Полтавській, Закарпатській, Волинській, Хмельницькій, Чернівецькій, Дніпропетровській, Донецькій і Сумській областях. Кожний проект індивідуальний. Замовники успішно виробляють напівтверді сири, м’які сири, кисломолочну продукцію, вершкове масло, питне молоко. Проекти передбачають як розміщення цехів у реконструйованих приміщеннях, так і «з нуля», на чистому майданчику. Останній варіант – найбільш оптимальний щодо термінів будівництва і найменш затратний, переконує керівник компанії. До того ж, у реконструйованих приміщеннях важко витримати в подальшому необхідні вимоги і норми виробничого процесу. Зі створенням в Україні об’єднаних територіальних громад (ОТГ) попит на будівництво цехів з переробки молока і сироварень зріс, запевняє Володимир Опришко. «Держава компенсує витрати на такі проекти коштом обласного і районних бюджетів. Створення цеху не потребує надвеликих витрат: в залежності від потужності, вартість обладнання становитиме від 600 тисяч до 1,5 мільйона гривень. Це по кишені кожній ОТГ». У міні цехів є суттєва перевага – вони виробляють натуральні продукти з власної якісної сировини, їх продукція виключно смачна і корисна. Ще одна важлива особливість сироварні О’BEREG – це безвідходне виробництво. З вершків тут виробляють масло і сметану, з молока – напівтверді сири за провідними європейськими технологіями, з сироватки – м’які Рікотту і Брюност. Асортимент сирів, якими вас пригостять в дегустаційному залі О’BEREG, вражає: Гауда, Маасдам, Чеддер, Ланкашир, Швейцарський, зі спеціями, фруктами, травами, грибами, портвейном і навіть вугіллям. У пошуках секретів кращих європейських сироварів Володимир Опришко об’їздив Голландію, Ірландію, Великобританію, вивчаючи технологічні тонкощі виготовлення сирів. «Учбовий центр О’BEREG має на меті не лише навчити основам сироваріння, а й показати власникам міні-цехів, як успішно реалізовувати вироблене, – говорить Володимир Опришко. – З цією метою ми відкрили в Сумах свій перший невеличкий магазин, де можна купити не тільки сири та кисломолочну продукцію, а й ексклюзивні сирні «цукерки» в шоколаді, замовити сирний «букет». На часі укладання контрактів на постачання сирів ТМ О’BEREG у мережі супермаркетів». Україна має великий потенціал для розвитку козівництва. Козине молоко і продукція з нього надзвичайно корисні, і мають незмінний попит. За умови надходження фінансових інвестицій, при підтримці спеціалістів Сумського національного аграрного університету та Сумської обласної державної адміністрації, у найближчій перспективі компанія «БЛИЦ» планує відкрити свою козячу ферму. ТОВ «БЛИЦ». Виробництво і монтаж обладнання для охолодження і переробки молока вул. Білопільський шлях, 30/3 м. Суми, Україна, 40009 Сироварня O’BEREG, фірмовий магазин вул. Харківська, 5, м. Суми, Україна, 40024 Тел.: +38 0542 65 32 24, +38 050 346 6080, +38 073 346 6080, +38 067 910 0876 E-mail: [email protected] [ mailto:[email protected] ] http://gouda.com.ua/ [ http://gouda.com.ua/ ] [ http://gouda.com.ua/ ] [ /about/Doc_CCI/IMG_4800.JPG ] [ /about/Doc_CCI/IMG_4807.JPG ] [ http://gouda.com.ua/ ]
ТМ О’BEREG: ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТО, СМАЧНО, ДОСТУПНО
